Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-04@07:40:56 GMT

مسمومیت ۱۲۷ نفر با قرص برنج فقط در یک استان

تاریخ انتشار: ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۴۸۸۴۵۷۹

مسمومیت ۱۲۷ نفر با قرص برنج فقط در یک استان


به گزارش تابناک، براساس اعلام روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران پارسال ۱۲۷ نفر بر اثر مسمومیت با قرص برنج در استان جان خود را از دست دادند که ۷۵ نفر مرد و بقیه زن بودند.

سال ۱۳۹۹ تعداد ۷۵ نفر و سال ۱۳۹۸ تعداد ۱۲۱ نفر بر اثر مصرف قرص برنج در استان جان باخته بودند.

گزارش جدید پزشکی قانونی مازندران نشان می‌دهد شهرستان بابل با ۲۳ قربانی و ساری ۱۸ فوتی بیشترین قربانیان را داشتند و بیشترین آمار مرگ با قرص برنج هم مربوط به فروردین با ۱۷ نفر بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بررسی ها از روند آمار فوتی ناشی از مسمومیت با قرص برنج در مازندران به عنوان مهم‌ترین استان برنج‌خیز کشور نشان می‌دهد محدودیت دسترسی مهم‌ترین عامل برای کاسته شدن خودکشی با این ماده سمی است.

افزایشی یا کاهشی شدن این نوع از مرگ در مازندران در حالی است که طبق آمارهای پزشکی قانونی کشور از سال ۹۰ تا پایان سال ۹۷ آمار مرگ ناشی از مسمومیت با قرص برنج نوسانی ولی در مجموعه کاهشی بود، اما در سال ۹۸ به یکباره با ثبت ۱۲۱ نفر افزایش قابل توجهی یافت ولی در سال بعد یعنی سال ۱۳۹۹ کاهش حدود ۳۸درصدی یافت طی سال گذشته هم افزایش ۶۹ درصدی را ثبت کرد.

به نظر می رسد اگر دلیل دسترسی آسان را عامل اصلی خودکشی با قرص برنج در مازندران نظر بگیریم ، قابل توجیه است چراکه طی سال گذشته عمده کشاورزان و البته تجار برای فروش محصول خود به قیمت بیشتر و دلخواه خود برای نگهداری و ماندگاری در مدت‌زمان بیشتر برنج از قرص برنج استفاده کردند.

از آنجایی که استفاده از قرص برنج که حاوی فسفید آلومینیوم است در کشاورزی به ویژه در بین شالیکاران شمال به دلیل کارآیی بالای آن در از بین بردن آفات انباری برنج از چند دهه پیش مرسوم شد. سهولت استفاده و رسوب نکردن در محصول از جمله ویژگی‌هایی دیگری است که سبب شد استفاده از آن در داخل گونی‌های برنج داخل آشپزخانه‌ها در نقاط مختلف کشور هم سرایت کند.

نگهداری برنج، بدون استفاده از مواد آفت براندازی مانند قرص فسفید آلومینیوم، سبب می‌شود تا آفت شپشک که مازندرانی‌ها به آن ایزی می‌گویند، به خاطر شرایط رطوبتی هوا و زمین به سرعت فعال و تکثیر شود. مقابله با این آفت تنها پیش از فعال شدن امکان‌پذیر است و پس از فعال شدن تقریبا بی‌فایده یا بسیار پرزحمت است.

شپشک از هسته برنج تغذیه می‌کند و در مقدار زیاد تکثیر می‌شود و در صورت بی‌توجهی می‌تواند با حرکت نامرئی از انبار یا آشپزخانه به سایر نقاط منزل رسوخ پیدا کند.

البته ذکر این نکته نیز ضروری است که قرص برنج در حالی بر اساس آمارهای رسمی پزشکی قانونی همچنان دومین روش خودکشی در کشور به ویژه استان‌های شمالی به شمار می‌رود که حدود ۱۶ سال از بخشنامه ممنوعیت واردات آن می‌گذرد و حدود ۱۳ سال هم از ممنوعیت خرید و فروش آزاد آن سپری می‌شود.

فسفید آلومینیوم (ALP) یا قرص برنج یکی از شایع‌ترین آفت‌کش‌های مورد استفاده در صنعت کشاورزی است که در حضور آب، بخار آب یا اسید معده، گاز فسفین (PH۳) تولید می‌کند و موجب مسمومیت می‌شود.

این قرص ظرف سه تا چهار ساعت سیستم تنفسی و مغز را دچار مشکل می‌کند و فرد در اثر مرگی دردناک و زجرآور میمیرد. معمولا در کمتر از ۲۴ ساعت مصرف قرص برنج منجر به مرگ می شود.حتی در صورتی که فرد قرص برنج را بخورد یا بوی آن را استشمام کند دچار مسمومیت خواهد شد و چنانچه سم از بدن وی خارج نشود مرگ فرد حتمی خواهد بود.

مازندران با داشتن ۲۴۰ هزار هکتار اراضی شالیزاری و تولید حدود یک میلیون تن برنج سفید رتبه نخست تولید برنج کشور را دارد و برای جلوگیری از آفات به برنج و افزایش ماندگاری آن از قرص برنج استفاده می کنند

منبع: تابناک

کلیدواژه: ماه رمضان میانکاله فطریه روز قدس وام فرزندآوری دعای روز بیست و پنجم رمضان پزشکی قانونی پزشکی قانونی خودکشی ماه رمضان میانکاله فطریه روز قدس وام فرزندآوری دعای روز بیست و پنجم رمضان پزشکی قانونی قرص برنج قرص برنج

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۸۸۴۵۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جان باختن نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی

به گزارش گروه اجتماعی ایسکانیوز؛ نخبه معلول ساروی به همراه پدرش براثر مسمومیت با مونوکسید کربن در روستای پاجی میانای ساری جان خود را از دست داد.

بیشتر بخوانید؛ کهنسال‌ترین معلم ایران درگذشت + سوابق

امروز بالگرد اورژانس مازندران برای انتقال مصدوم مسمومیت با مونوکسید کربن در آسمان دودانگه به پرواز درآمد که حامل خبر تلخ و غم‌انگیزی بود.

زکریا اشک‌پور سخنگوی اورژانس مازندران در این خصوص، اظهار کرد: امروز جمعه ۱۴ اردیبهشت ماه با اعلام خبر این حادثه به مرکز ارتباطات اورژانس مازندران و درخواست بالگرد توسط درمانگاه محمدآباد، بالگرد اورژانس به پرواز درآمد.

وی افزود: مورد خانم ۴۴ ساله‌ای بود که به‌دلیل مسمومیت با مونوکسیدکربن دچار افت سطح هوشیاری شده بود و با انجام لوله‌گذاری در نای نیاز به انتقال سریع به مرکز درمانی داشت، که خوشبختانه با موفقیت به شهرستان ساری و بیمارستان امام خمینی (ره) منتقل شد.

سخنگوی اورژانس مازندران گفت: در این حادثه متاسفانه دو آقای ۵۰ و ۱۸ ساله به مسمومیت با مونوکسید کربن جان باختند.

مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن به زندگی سید احمد نصرالهی (جراح دندانپزشک) و فرزند نخبه‌اش در ویلای شخصی در روستای پاجی منطقه دودانگه پایان داد.

همچنین خانم پری حجی‌زاده پرسنل زحمتکش بیمارستان امام ساری هم به بخش آی سی یو بیمارستان منتقل شد.

سیداسماعیل باوجود معلولیت شدید تا حدی که حتی توان ورق زدن کتاب را نداشت توانست در کنکور سال گذشته رتبه ۲۵ کنکور را بدست آورد از آن زمان نام سیداسماعیل روی زبان‌ها افتاد.

بعد از این موفقیت و همکاری وزیر علوم با تحصیل آنلاین سیداسماعیل در دانشگاه تهران موافقت شد، درحالی‌که به رویاهایش نزدیک و نزدیک‌تر می‌شد.

تحصیل در رشته فلسفه و نویسنده شون جز رویاهای اسماعیل بود که برایش هر لحظه و ثانیه تلاش می‌کرد.

مادرش هم باوجود اینکه پرستار بیمارستان امام خمینی ساری است نه تنها پرستار بلکه دست و پای پسرش شد و روزهایش در کنار سیداسماعیل و شب‌هایش در کنار سپری شد، چون شیفت شب بیمارستان شد تا در کنار پسرش باشد و به سیداسماعیل به رویایش برسد.

منبع: فارس

انتهای پیام/

کد خبر: 1229349 برچسب‌ها وزارت آموزش و پرورش

دیگر خبرها

  • فوتشال در مازندران؛ فوتبال در گل و شُل شالیزار
  • نخبه مازندران براثر گازگرفتگی جان باخت
  • فصل نشا با چاشنی فوتشال در مازندران
  • جان باختن نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی
  • نخبه کنکوری مازندران و پدرش در اثر گازگرفتگی جان باختند
  • فوت نخبه کنکوری مازندران به همراه پدرش بر اثر مسمومیت گاز
  • مرتفع شدن مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود
  • مشکلات شالیکاران مازندرانی در خصوص تامین کود شیمیایی مرتفع می‌شود
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • ۴۷ هزار هکتار شالیزار‌ در مازندران مکانیزه کشت شد